Вісник ЛНАУ: Економіка АПК 2017 №24: 17-20
Інноваційні процеси в сільському господарстві
Г. Брик, к. е. н.
О. Шийка, магістр
Львівський національний аграрний університет
Анотація
Досліджено особливості впровадження інновацій у вітчизняних сільськогосподарських підприємствах. Виявлено проблеми розвитку інноваційних процесів у сільському господарстві. Виділено чотири типи інновацій в аграрному секторі: селекційно-генетичні; техніко-технологічні та виробничі; організаційно-управлінські та економічні; соціально-екологічні. Встановлено, що впровадження інновацій у діяльність сільськогосподарських підприємств важливою умовою нарощування конкурентних переваг.Ключові слова
інновації, інноваційні процеси, інноваційний потенціал, сільськогосподарські підприємства
Посилання
- Гордійчук А. І. Інноваційний розвиток галузей сільського господарства та ефективність їх функціонування / А. І. Гордійчук // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. – 2010. – № 6. – С. 44–46.
- Кириченко В. В. Ринкові моделі реалізації селекційних інновацій / В. В. Кириченко, В. М. Тимчук // Вісник аграрної науки. – 2008. – № 8. – С. 62–64.
- Кот О. В. Теоретичні аспекти інноваційного розвитку аграрного сектору економіки та його організаційно-економічне забезпечення / О. В. Кот // Проблеми науки. – 2008. – № 9. – С. 30– 37.
- Лаврук В. В. Інноваційний продукт у сільському господарстві як результат інноваційного процесу / В. В. Лаврук // Ефективна економіка. – 2010. – № 5. – С. 22–25.
- Янковська О. І. Інноваційний процес у сільському господарстві / О. І. Янковська // Наука і економіка : науково-теоретичний журнал Хмельницького економічного університету. – 2009.
- № 4(16). – С. 54–58.
- Янковська О. І. Особливості інновацій в сільському господарстві / О. І. Янковська // Економіка ХХІ століття: виклики та проблеми. – 2012. – № 4. – С. 30–33.